How (S)How – Pasji Dan

20140326
00:00

27. 3. PASJI DANOgledali si bomo italijanski dokumentarni film GREEN HILL – Zgodba o svobodi, ki jo pripravljamo v sodelovanju s spletnim portalom Pes, moj prijatelj.  Film pripoveduje zgodbo in požrtvovalno dejanje aktivistov pri reševanju 2.700 psov pasme beagle iz podjetja Green Hill v mestu Montichiari, namenjenih laboratorijskim poskusom. Po projekciji bosta z nami tudi psička Smilla in Paolo Susana, ki nam bo predstavil knjigo “Sidecar Smilla – Viaggio nell`Italia dei cani abbandonati”.

 

knjiga paolo

O avtorju in njegovi psički: Paolo in Smilla sta popotnika. Paolo zagrizen motorist in avanturist, Smilla pa psička z nezavidljivo preteklostjo. Skupaj sta z motorjem v minulem poletju prepotovala več tisoč kilometrov in obiskala skoraj vsa zavetišča na Apeninskem polotoku. Nastal je projekt “Sider Car Smilla” preko katerega je širša italijanska javnost z njuno pomočjo pobliže spoznala razmere, v katerih živijo živali v azilih. Poskrbljeno bo za prevod v slovenski jezik. Po projekciji in predstavitvi knjige sledi druženje ob vegetarjianskih prigrizkih.smile-ok

Namesto vstopnine bomo zbirali hrano za živali iz zavetišča v Kopru.

Zaradi nepredvidiljivih obveznosti organizatorja je dogodek prestavljen iz četrtka, 27. 3. 2014, na SREDO, 26. 3. 2014, ob 18. uri v MC Podlaga! Vabljeni!

* Dijaki z udeležbo prejmejo ure zunanjih OIV.