HEJ, TI! PRIDI NA KARIERNI ZAGANJALNIK V SEŽANI!

20180111
11:00

Projekt Marš na(d) trg dela nudi brezplačno podporo mladim med 15. in 29. letom, ki si želijo zaposlitve ter niso v rednem delovnem razmerju. Zastavljen je tako, da preko vključitve v projekt osvojiš kompetence, znanja in nove perspektive, ki ti pomagajo, da bolj suvereno vstopiš na trg dela.

Vabimo te na uvodno srečanje, ki bo potekalo v četrtek, 11. 1. 2018, v Mladinskem centru Podlaga (Kosovelova ulica 4b, Sežana) s pričetkom ob 11.00 uri. Info dan je namenjen temu, da se spoznamo, ti še bolj podrobno predstavimo projekt, odgovorimo na vsa tvoja vprašanja in se pogovorimo o morebitnem nadaljnjem sodelovanju.

Od 18. januarja naprej bo v Sežani potekal Karierni zaganjalnik, ki je sestavljen iz treningov, Zaposlišča in individualne podpore za vsakega udeleženca. V praksi to pomeni, da 2 meseca večkrat tedensko izvajamo skupinsko delo z mladimi, in sicer na področju asertivnosti, karierne orientacije in aktivnega državljanstva. Verjetno se sprašuješ, kaj to pomeni, – mar ne?

V sklopu treningov asertivnosti ti pomagamo, da ozavestiš svoje močne in šibke točke, da na podlagi tega znanja okrepiš svoja šibka področja ter se naučiš, kako lahko svoje močne točke uporabiš pri iskanju zaposlitve. Poleg tega znotraj teh treningov okrepiš svojo karierno samopodobo in se skozi prakticiranje veščin poslovne komunikacije opremiš za suvereno javno nastopanje in samozavestno komuniciranje z zaposlovalci.

Skozi treninge karierne orientacije ti želimo pomagati, da spoznaš, kaj bi zares rad/a počel/a v življenju, tako preko tega, da ozavestiš svoje lastne interese, kot preko tega, da razširimo tvoje znanje vezano na poklice in alternativne zaposlitvene možnosti. Ko ugotoviš, kaj bi rad/a počel/a (seveda je lahko to več različnih stvari), ti v sklopu tega treninga omogočimo, da razvijaš kompetence za gradnjo lastne kariere, pri čemer te opremimo z orodji za učinkovito iskanje informacij o prostih delovnih mestih, ki so prilagojena specifikam tvojega interesnega področja, in te seznanimo z obstoječimi ukrepi na trgu dela.

Pri treningih aktivnega državljanstva te seznanimo s pravicami in dolžnostmi, ki jih imaš na podlagi delovne zakonodaje, in ti na podlagi tega zavedanja omogočimo, da aktivno sodeluješ pri oblikovanju lastne karierne poti.

Posebnost projekta je ZAPOSLIŠČE (sejem iskalcev zaposlitve). Zaposlišče je zasnovano tako da lahko na njem praktično preveriš kompetence, ki si jih tekom treningov osvojil, saj dobiš priložnost, da se na svojstven način predstaviš potencialnim zaposlovalcem in od njih dobiš konkretno povratno informacijo. Glavni namen Zaposlišča je uravnotežiti razmerje moči med zaposlovalci ter iskalci zaposlitve, saj ti kot udeleženec Zaposlišča določaš, kako se želiš predstaviti in komu – nisi omejen, kot se navadno to dogaja na zaposlitvenem razgovoru. S tem dogodkom omogočimo zaposlovalcem, da iz prve roke celostno spoznajo vas mlade iskalce zaposlitve z vsemi vašimi potenciali za razvoj.

Po Zaposlišču pa lahko, če seveda želiš, še 4 mesece koristiš individualno podporo s strani naših izvajalcev, kjer ti pomagamo pri tvojih trenutnih individualnih potrebah in interesih, vezanih na področje iskanja zaposlitve.

Prijavo lahko izpolniš tukaj:

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na marsovci.lkz@gmail.com ali na 070 317 960 (Kaja).

In ne pozabi: Če te ni, manjkaš!

bob logotip-kombo