Punk rock večer: Harry & White Stain

20131116
22:30

poster-fb

HARRY (punkrock/hardcore from Ajdovščina):

Harry, 3 fantje iz Ajdovščine, melodični punk- rock bend, ki je nastal 2002 pod vplivom skupin kot so Bad Religion, Propaghandi, Satanic Surfers , … , iz močne lokalne hard core scene. Matej, David in Simon stvari počnejo na »DIY« (»Naredi sam«) način in igrajo punk -rock s ščepcem hard cora naravnost iz srca in manifestirajo kritične družbeno – politične situacije in osebne poglede na svet, se borijo proti apatiji ljudi, neznanju in strahu v družbi. Samo igranje glasbe jim predstavlja pobeg od njihovega vsakdanjega življenja in pridobivanje moči za boljši jutri!
Po svojih številnih nastopih po vsej Sloveniji (na vseh pomembnih slovenskih festivalih alternativne glasbe: OrtoPunk, No border Jam, City of …, Trnjefest, …) in istoimenskim albumom imenovanim »Harry« izdanem na slovenski založbi Pancake records, je bil leta 2008 čas za drugo uradno izdajo. Po letu namenjenem snemanju albuma, posnetega v treh snemalnih delih, je album »Clowns and Monkeys« 24. april 2009 izšel v samozaložbi (Harrymusic), ravno na koncu turneje »Got Punk Tour 4«, skupaj s Slovenci Real Life Version in italijanskim bendom Tug of War. Turneja je vključevala skoraj vse slovenske in nekaj italijanskih mladinskih klubov (17 datumov turneje). V decembru 2009 imajo Harry za seboj svojo prvo evropsko turnejo skupaj z bendom Real Life Version (Francija in države Beneluksa). V letu 2010 Harry odigrajo »Ex – Jugoslavija Tour« z Tug of War (Italija) ob konec februarja in »Mini evropsko turnejo« po »domovinah piva« (Nemčija in Belgija) ob koncu marca. Drugi del »Mini evropske turneje« je bil opravljen v jeseni 2010, 3. del pa spomladi leta 2011, ko so Harry med drugim igrali tudi v številnih klubih v Italiji, Avstriji in na Hrvaškem. Poleti 2011 pa so odprli festival Punk rock Holidays 1.1 in igral z bendi kot so: Bad Religion ,NOFX , Hot Water Music, Strung Out, Bouncing Souls, The Real McKenzies, Total Chaos, Jingo de Lunch, … Ta nastop je bil uraden konec “promoviranja” drugega albuma.

V letih 2012 (13 nastopov) in 2013 (7 nastopov) imajo Harry le nekaj občasnih koncertov: Slovenija, Hrvaška, Belgija … v zadnjih dveh letih zaradi preveč dolgih priprav za snemanje novega albuma Harry igrajo samo v klubih, kjer jih organizatorji povabijo – to je še vedno skoraj vsak mesec !

Harry je bil vedno »D.I.Y.« projekt 3 fantov iz Ajdovščine in tak ostaja vse do danes.

http://facebook.com/pages/Harry/44615384569

WHITE STAIN (melodic punkrock from Ljubljana):

Melodična punkrock zasedba White Stain skuša v okviru žanra glasbe z dolgo in izčrpno tradicijo ustvariti modernejši zvok, ki se napaja tako v bolj hardcore ritmičnih vzorcih kot melodičnih, vokalnih in kitarskih linijah pa tudi posameznih disharmoničnih riffih. Inovativnosti je band zavezan tudi v besedilih, skozi katera izraža svojo željo po večji družbeni in individualni osveščenosti ter razvoju kritičnega mišlljenja vsakega posameznika. To je tudi eden od razlogov za to, da band skozi 3 leta ustvarjanja ohranja d.i.y. etiko, intenzivno sodeluje s tujimi bandi in je s tem načinom dela uspel predstaviti svojo glasbo na okoli 100 koncertih po Sloveniji, Hrvaški, Srbiji, Italiji, Češki, Avstriji in Romuniji.

V letu 2012 se je band po tehtnem premisleku odločil da opravi nekaj menjav na inštrumentih znotraj obstoječe zasedbe in tako nadaljuje svojo pot kot trio. Skupina trenutno pripravlja nov material za prihajajoči album.