gledališka delavnica malo drugače

20210715
17:00
Na 3-dnevni gledališki delavnici se bomo spoznali z osnovami gledališča in gledališke igre. Skozi različne gledališke vaje in tehnike (npr. slikovno gledališče, pripovedništvo, improvizacija itd.) bomo iz osnovnih gledaliških elementov začeli razumevati tudi bolj kompleksne pristope. Na delavnicah bomo delali po načelu odprtosti in sprotnega nastajanja prizorov, ki bodo črpali iz ustvarjalnosti udeleženih, zato ne bomo uporabljali vnaprej pripravljenih besedil ali vlog. Tekom delavnice bomo tako skozi proces sami razvili lasten material, s katerim bomo delali. Končni cilj delavnice je spodbuditi lastno ustvarjalnost in pustiti domišljiji prosto pot ter se naučiti ne le samih tehnik in metod, temveč tudi, kako jih uporabiti v praksi in kako z njimi in skoznje izraziti svoje lastne vsebine in poglede.
Mentorja:
Barbara Polajnar (performerka, pedagoginja) in Jaka Andrej Vojevec (režiser, performer) že vrsto let v KUD Transformator delujeta kot mentorja gledaliških delavnic. Ustvarjata in igrata v predstavah za otroke in odrasle, s katerimi preko gledališča naslavljata aktualne družbene tematike.
Minimalno število udeleženih: 6
Maksimalno število udeleženih: 14
KOMU JE DELAVNICA NAMENJENA: Vsem ljubiteljem gledališke igre od 13. let dalje.
KJE SE BO IZVAJALA: na prostem (park, amfiteater) in v primeru slabega vremena v Kosovelovem domu Sežana.
KDAJ: od 13. do 15. julija 2021, vsak dan od 17.00 do 20.00.
CENA: 20,00 EUR na udeleženca.
OBVEZNE PRIJAVE: Prijave zbiramo na info@kosovelovdom.si, do sobote, 10. 7. 2021. Vplačilo se izvede 13. 7. pred pričetkom delavnice.
Dogodek pripravljamo v soorganizaciji Kosovelov dom Sežana in Mladinski center Podlaga.
Izvajalec: KUD Transformator