Filmšula: Razredni sovražnik – pogovor ob filmu

20210115
18:00

Januarska Filmšula bo v znamenju filma RAZREDNI SOVRAŽNIK. Gre za slovenski film, celovečerni prvenec režiserja Roka Bička, ki je sicer že iz leta 2013, a vedno aktualen.
Zaradi različnih pogledov na življenje se zaostrijo odnosi med učenci in novim učiteljem nemščine. Ko ena od učenk naredi samomor, sošolci obtožijo učitelja, da je odgovoren za njeno smrt … Film je prejel nagrado FEDEORA na Mednarodnem tednu kritike v Benetkah, osem nagrad na Festivalu slovenskega filma v Portorožu, prebil pa se je tudi med tri finaliste za nagrado LUX.

V četrtek, 14.1. bo film na ogled preko Baze slovenskih filmov med 17.00 in 20.00 (brezplačni spletni ogled), ob 20.00 pa bo še pogovor z režiserjem Rokom Bičkom. Film (v slovenščini) bo predvajan z angleškimi podnapisi. Pogovor po filmu bo potekal v angleškem jeziku.
• med 17. in 20. uro: ogled filma Razredni sovražnik na spletu: POVEZAVA (aktivna bo takrat) >
• ob 20.00: spletni pogovor z režiserjem Rokom Bičkom preko Facebook Live Streama > ali ZOOM povezave (aktivna bo takrat) >

FILMŠULSKI dogodek pa bo v petek, 15. 1., ob 18.00, prek zooma. Pogovor bo vodila Marina Katalenič.

ZOOM LINK:
Topic: FILMŠULA – pogovor po filmu Razredni sovražnik
Time: Jan 15, 2021 06:00 PM Budapest
Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/2249480019

Dogodek poteka v sodelovanju z Mestnim kinom Ptuj in s podporo Slovenskega filmskega centra v okviru programa FILMARIJA.

Več o Ptujskem dogodku
http://kinoptuj.si/spletni-pogovor-ob-filmu-razredni-sovraznik/

Več o filmu:
r. Rok Biček / Slovenija / 2013 / 112 min / slovenščina / 15+
režija Rok Biček, scenarij Nejc Gazvoda, Rok Biček, Janez Lapajne, igrajo Igor Samobor, Nataša Barbara Gračner, Tjaša Železnik, Maša Derganc, Robert Prebil, Voranc Boh, Jan Zupančič, distribucija v Sloveniji FIVIA – Vojnik
festivali, nagrade Svetovna premiera in nagrada FEDEORA – Mednarodni teden kritike, Benetke 2013. Nagrade vesna za najboljši celovečerec, najboljšega glavnega igralca, najboljšo stransko igralko, najboljšo fotografijo in najboljšo kostumografijo, nagrada žirije kritikov, nagrada občinstva, Stopov igralec leta – Festival sloveskega filma, Portorož 2013.
https://sl.wikipedia.org/wiki/Razredni_sovra%C5%BEnik