FILMŠULA – POGOVORITI SE MORAVA O KEVINU

20140509
00:00

FILMŠULA širi filmsko obzorje in družbeni pogled!

Kevin_V petek, 9. maja 2014, ob 15. uri bo na ogled film Pogovoriti se morava o Kevinu, ki mu bo sledil pogovor s prof. Alenko Kompare. Projekcija bo v Kosovelovem domu, vstopnina: 2€ dijaki in študenti, 3€ ostali.

O filmu:
Ko se rodi Kevin, postavi Eva svoje ambicije na stranski tir. Razmerje med materjo in sinom je težavno že od njunih prvih skupnih dni. Ko je Kevin star petnajst let, zagreši neizrekljiv in neodpustljiv zločin. Zlomljena od žalosti se mora Eva soočiti s posledicami nerazumnega dejanja in spopasti s težkim bremenom odgovornosti. Je kriva ona? In ali je zares ljubila svojega sina?

Pogovoriti se morava o Kevinu je neprizanesljiv, pogumen in iskren portret materinstva ter pretresljiv pogled na krivdo, izgubo in sramoto, ki se nam razkrije skozi oči matere (Tilde Swinton). Dolgo pričakovani tretji celovečerec uveljavljene škotske režiserke je intimna psihološka drama, posneta po kontroverzni knjižni uspešnici, nagrajeni s prestižnim britanskim priznanjem orange za leposlovje.

Filmšulo v šolskem letu 2013/2014 soustvarjamo Kosovelov dom, Šolski center Srečka Kosovela Sežana in Mladinski center Podlaga.