filmšula: Dune – Peščeni planet

20211022
15:00
Filmšula je podprogram filmske vzgoje, ki ga predstavljamo pod skupnim imenom FILMARIJA in FILMŠULA in traja od septembra 2021 do junija 2022.
Če si želiš pobližje spoznati filmsko umetnost in si izostriti kritičen pogled na svet, v katerem živimo, se nam pridruži!
 V Kosovelovem domu Sežana
Znanstveno-fantastična pustolovščina DUNE: PEŠČENI PLANET (Dune, 2020)
ZDA, Madžarska, Kanada, 2020, 2 uri 35 minut. Režija: Denis Villeneuve, Jon Spaihts. Igrajo: Rebecca Ferguson, Timothée Chalamet, Jason Momoa, Zendaya, Dave Bautista idr.
Adaptacija znanstveno-fantastične klasike Franka Herberta. Zgodba spremlja Paula Atreidesa iz hiše Atreides, sijajnega in nadarjenega mladeniča, rojenega za velike stvari, ki mora odpotovati na najnevarnejši planet v vesolju, da bi zagotovil prihodnost svoji družini in narodu. Znajde se sredi boja za ekskluzivno oskrbo najbolj dragocenega vira, ki obstaja, najdražjim elementom galaksije, ki se nahaja samo na Arrakisu in ki lahko odklene največji potencial človeštva, v katerem bodo preživeli samo tisti, ki zmorejo premagati svoj strah.
Filmu sledi pogovor, ki ga bo vodil publicist in filmski kritik Matic Majcen.
Dogodek je zaprt za dijake in študente Šolskega centra Srečka Kosovela Sežana.
Brezplačno vstopnico si lahko zagotovijo na blagajni Kosovelovega doma Sežana, pol ure pred dogodkom.
Partnerji programa FILMŠULA v sezoni 2021/2022 smo:
Kosovelov dom Sežana,  Mladinski center Podlaga, Klub študentov Sežana, ŠCSK Sežana – Gimnazija in ekonomska šola, ŠCSK Sežana – Višja strokovna šola.
Sofinancer: Slovenski filmski center