Februar v MC Podlaga

20140201
00:00

KAJ NAM PRINAŠA FEBRUAR V MLADINSKI CENTER PODLAGA?

dream jobTor., 11. 2., ob 14.30: Interaktivno predavanje  MOJA SANJSKA SLUŽBA – razmislek o prihodnosti.

Delavnica bo sestavljena iz dveh delov: v prvem bomo razmišljali o poklicu, drugi del pa se bo prelevil v delavnico kjer bomo poskušali generitati podjetniše ali projektne ideje. Delavnica bo trajala 2 uri in je za udeležence brezplačna. Primarno je namenjena 3. in 4. letnikom, vendar se nanjo lahko prijavite tudi dijaki drugih dveh letnikov. Obvezne so predprijave na info@mcpodlaga.com ali na 051 204 765. *OIV

 

Čet., 13. 2., ob 17.00 Šlik, šlak, šlokČet., 13. 2., ob 17.00: Šlik, šlak, šlok!

Naša prepričanja so temeljni usmerjevalci našega življenjskega toka, zato jim je dobro posvetiti nekaj pozornosti – čim prej, tem bolje. Tri delavnice Šlik, šlak, šlok! so namenjene vsem, ki se želite na sproščen in učinkovit način poglobiti v svoja prepričanja in vrednote ter izuriti svojo intuicijo. Program delavnic temelji na dognanjih nevrolingvističnega programiranja in energijskih tehnikah. Predprijave: do 13. februarja; izvajalka: Nuša Ema Miklavec, NLP-mojstrica. Termini delavnic: 13. 2., 27. 2. in 6. 3. 2014

 

Pet., 21. 2., ob 19h_Laibach_družbeno_kulturni okviri in kratki stikiPet., 21. 2., ob 19h: Laibach: družbeno-kulturni okviri in kratki stiki

Srečanje bo posvečeno enemu izmed najbolj provokativnih, zanimivih in hkrati uspešnih kulturnih pojavov v Sloveniji. Predavali bodo dr. Aleš Erjavec, Gorazd Brne in Mitja Stefancic.

 

stand upPet., 28. 2., ob 21h: VEČERI BREZ FILTRA – stand up. V sodelovanju s Klubom študentov Sežana.

 

 

 

Zimske počitnice z MC Podlaga_ SkuhnaZIMSKE POČITNICE Z MC PODLAGA

OSNOVNOŠOLCI lepo vabljeni, da z nami preživijo počitniški prosti čas na kreativnih delavnicah, kjer bomo izdelovali pustne maske iz mavca in kartonastih škatel, se posladkali ob družabnih igrah itd. Več informacij o terminih kmalu.

MLADI pa ste z nami vabljeni na ekskurzijo v Ljubljano, ki bo 17. 2. 2014. Obiskali bomo Radio Študent in še nekaj drugih točk, naša zadnja postaja pa bo socialno podjetje Skuhna, kjer se bomo skupaj z migranti sprehodili skozi svet začimb in se preizkusili v arabski kuhinji. Cena kuharske delavnice: za dijake, študente, volonterske pripravnike in mlade brezposelne do 29. leta: 8€; ostali 15€. Udeleženci si bodo sami krili stroške prevoza – če se pridružijo ekipi MC Podlaga, jo bomo mahnili v prestolnico z vlakom.

 

KONCERTI

movekiSob., 8. 2., ob 22.30: Moveknowledgement in Čao Portorož. V soorganizaciji s Klubom študentov Sežana

 

 

thelift_Benjamin KovacSob., 22. 2., ob 22.30: The Lift in NčOdNč

 

 

 

LIFILMŠULA, 7. 2. 2014, ob 15h. V Kosovelovem domu bo na sporedu film IME MI JE LI (več o filmu tukaj). Filmšula širi filmsko obzorje in družbeni pogled zato se je ne splača špricat! Filmšulo v šol. letu ustvarjamo MC Podlaga, Kosovelov dom in ŠC Srečka Kosovela Sežana.

 

 

 

CIKEL VERTIKALNIH – zgodbe iz višavij

KranjcSob., 1. 2., ob 19h: Vertikalni trenutki – predavanje Luke Kranjca

Luka je v zadnjih letih opravil vrsto odličnih vzponov in ponovitev zahtevnih smeri doma in v tujini. Je član slovenske mladinske alpinistične reprezentance in je bil leta 2011 razglašen za slovenskega alpinista leta. Predavanje bo v Športno plezalnem klubu Plus. Vstopnina: 2 EUR (člani ŠPK Plus: prost vstop).

StražarTor., 4. 2., ob 19h: Predavanje Luke Stražarja

Leta 2011 sta Luka Stražar in Nejc Marčič opravila odmevni vzpon na K7 West v Pakistanu in prvenstveno smer poimenovala Sanjači zlatih jam. Za vzpon sta bila leta 2012 nagrajena z najvišjim priznanjem v alpinističnem svetu – zlatim cepinom. Predavanje bo v MC Podlaga. Vstopnine ni!

DavidovaSob., 8. 2., ob 19h: Predavanje Nastje Davidove

V bogati zbirki Nastjinih odličnih vzponov sta se lani znašla še Fitz Roy po najdaljši smeri in Centralni steber v Freneyjih na Mont Blancu – prva slovenska ponovitev na pogled. Leta 2011 je bila razglašena za slovensko alpinistko leta. Predavanje bo v Športno plezalnem klubu Plus. Vstopnina: 2 EUR (člani ŠPK Plus: prost vstop).

KorenČet., 20. 2., ob 18h: Moja pot! – predavanje Dejana Korena

Primorec Dejan Koren – Deko je jeseni 2013 s soplezalcem Boštjanom Mikužem začrtal novo smer »Vstala Primorska« na do tedaj še ne preplezani Cerro Dumbo. Predavanje bo v MC Podlaga. Vstopnine ni!

Sužnji vertikaleV času Cikla vertikalnih bo v MC Podlaga na ogled razstava fotografij mladega ustvarjalca in športnega plezalca Mihe Grgiča Jelena »Sužnji vertikale«. Vabljeni!

Cikel vertikalnih prirejamo MC Podlaga, Športno plezalni klub Plus in Klub študentov Sežana.

 

GermanFlagNADALJEVALNI TEČAJ NEMŠČINE – vsako sredo se tečajniki pod mentorstvom Katarine Marjanovič urijo v nemškem jeziku. Tečaj traja 30 ur.

 

 

 

čajna sreda (2)ČAJNE SREDE – vsako sredo si lahko brezplačno pripraviš svoj čaj posebne sorte – pravičen, zelen in lokalen. Vabljeni med 10.15 in 11.00

 

 

zelenoKINO KINO – v sodelovanju s Kosovelovim domom Sežana. Vabljeni na ogled kakovostnih umetniških filmov. Program za februar tukaj.

Vrata sežanskega podzemlja so na stežaj odprta mladim in tistim, ki to stajate po srcu, zato vabljeni na naše dogodke!