Evropski teden mobilnosti

20170908

Zavod Sopotniki in Mladinski center Podlaga z združenimi močmi v letošnjem letu sodelujeta pri Evropskem tednu mobilnosti z različnimi aktivnostmi, ki bodo povezale nevladni sektor z javnim in različne generacije med seboj, vse z namenom ozaveščanja o pomenu trajnostne mobilnosti v naših krajih in za celotno družbo.

1. Sopotniki bomo na pot popeljali starostnike, pri tem pa jim bodo družbo delali župani občin, v katerih delujemo. Župani bodo vsak en dan, postali prostovoljci Sopotnikov in se družili s starostniki v občinah Divača, Hrpelje – Kozina in Sevnica;
2. Mladinski center Podlaga iz Sežane bo organiziral naslednje aktivnosti:
• Zbiranje sloganov na temo trajnostne mobilnosti;
• Delavnica: Graditelji mest in cest (na tleh bodo otroci risali mesta in vasi, ceste, poti, načine mobilnosti, vse s poudarkom na trajnostni mobilnosti);
• Izdelovanje in razstava plakatov na temo trajnostne mobilnosti. Razstava bo na ogled v Sežani v tednu od 18. – 22. 9. 2017.

Dogodek bomo zaokrožili na zadnji dan s podelitvijo nagrad najboljšim sloganom in otrokom, ki so sodelovali pri akciji. Narejen bo tudi video dogodka, ki bo na ogled preko družbenih omrežij in spletnih strani organizatorjev.

SOUSTVARJAJ EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI V SEŽANI TUDI TI!
Vabljen/-a, da prispevaš SLOGAN na temo trajnostne mobilnosti, iz katerih bodo mladi izdelali plakate ob Evropskem tednu mobilnosti 2017. Izbrali bomo 10 sloganov, ki bodo nagrajeni. Vabljeni posamezniki, podjetja, društva, itd.
Slogane zbiramo do petka, 8. 9. 2017, na info@mcpodlaga.com.
Več o tem, kaj je trajnostna mobilnost, pa na povezavi tukaj

PlakatA3-tisk-out.eps