ENODNEVNO USPOSABLJANJE “TRANSFORMACIJA SOVRAŽNEGA GOVORA”

20180526
10:00

ČAS in KRAJ IZVAJANJA:
26. maj med 10.00 – 16.00 v prostorih Mladinskega Centra Podlaga

PRIJAVA:
prijave zbiramo do ponedeljka 21. maja na info@mcpodlaga.com ali 051 204 765

CILJNA SKUPINA: mladinske/i voditeljice/i, učitelji/ce zadnje triade osnovnih ter srednjih šol ter vse tiste/i, ki delajo s skupinami mladih in otrok, kjer se pojavlja sovražni govor.

Ponujamo vam brezplačno 1-dnevno usposabljanje na temo prepoznavanja, naslavljanja in transformacije sovražnega govora v skupinah mladih tako znotraj mladinskega dela kot v šolskih okoljih.

V Sloveniji zaznavamo vedno večje stiske in negativne posledice o katerih pričajo mladi, zaradi različnih pritiskov in oblik nasilja, ki jih doživljajo s strani svojih vrstnikov. Sovražni govor je eno najmočnejših sredstev diskriminacije, še posebno, ker ga težko definiramo, ne znamo naslavljati ter tudi težje prepoznamo. Izražanje mnenj in idej, ki so po svoji naravi ksenofobična, diskriminatorna, rasistična, homofobna in naperjena zoper marginalizirane skupine, ni sprejemljivo!

Z namenom usposabljanja mladinskih delavk/cev o prepoznavanju sovražnega govora in sovražnih dejanj, naslavljanju in transformaciji le tega znotraj skupin mladih, vas vabimo k sodelovanju pri izvedbi delavnic »Transformacija sovražnega govora«.

CILJI:
• Udeleženke/ci usposabljanja bodo pridobile/i kompetence razlikovanja med stereotipi, predsodki, diskriminacijo, sovražnim govorom ter zločini iz sovraštva.
• Pridobili bodo kompetence prepoznavanja sovražnega govora in sovražnega
obnašanja, kakor tudi naslavljanja in transformacije le tega.
• Udeleženke_ci bodo pridobili poseben uvid v dinamike sovražnega govora na podlagi homofobije in transfobije.
• Udeleženke_ci bodo dobili konkretna orodja, ki jih bodo lahko uporabljali pri delu z
mladimi

 

Prijavnico dobite   tukaj