Domorodci @ Mladifest

20150704
20:00

DOMORODCI

Čas je, da tudi domači izvajalci dobijo svoj večer na Mladifestu in tako predstavijo kaj se glasbenega dogaja na Krasu. Letos začenjamo s šestimi skupinami, ki so se odzvale na razpis. Slišali bomo vse od avtorskega metala do zanimivih akustičnih priredb. Predvsem pa veliko rokenrola. Obeta se zanimiv in razgiban glasbeni večer z dobro žurko.

Nastopajoči: Exposed Concrete, KaVo, Once was Never, Perfect Strangers, Red Rocket, S.H.I.T.             

Exposed Concrete

Exposed Concrete je moderen rock ansambel, ki se je začel kot solo projekt in prerasel v živeč stvor v iskanju prostora za izražanje svoje razmišljujoče a hkrati konkretne avtorske glasbe. Niso aktivisti ampak to ne pomeni da so inertni, ne marajo jamranja, verjamejo v delo in negativizem spreminjajo v spremembe.

Zvrst: Modern Rock, Alternative Rock, Post Grunge

Web: https://exposedconcrete.bandcamp.com
FB: http://facebook.com/expoconband
Videospot »Get it now«: http://youtube.com/watch?v=YYG-xtkedg8

Once Was Never

Petčlanski ekstremni metal bend iz Sežane bo predstavil material iz prihajajočega EP-ja, ki bo izšel v drugi polovici leta. Bend je nastal 21. 12. 2012, v zadnjih urah našega planeta, ko smo vsa naša bremena vrgli čez rame, v stilu nekoč je bilo … nikoli. Postava je dobila končno obliko februarja 2014. Bend sestavljajo naslednji člani: Luka Osojnik (kitara), Miha Kosmač (kitara, backvokal), Miloš Mihajlovič (vokal), Luka Kralj (bas) in Gregor Ambrožič (bobni).

Zvrst: Extreme metal

Perfect Strangers

Perfect Strangers so rock skupina, prihaja iz Kozine in okolice. Člani so Eva Sluga na vokalu, Žiga Dodič na kitari, Nik Ražman na basu, Manuel Kocjančič na bobnih in Gašper Flajs na klaviaturah. Skupaj igrajo od leta 2012. Na začetku so se seveda bolj ali manj ukvarjali s priredbami znanih rock uspešnic, v zadnjem času pa so se osredotočili predvsem na avtorsko glasbo. Za sabo imajo že preko 50 koncertov po malih, srednjih in tudi veikih odrih. Njihovo glasbo odlikujejo melodičnost, riffi, ki grejo hitro v uho ter energičen vokal pevke Eve. Trenutno so izdali tri single, Go Away, Zen ter najnovejšega, Song 4, za katerega so posneli tudi videospot

Zvrst: Rock

FB: http://facebook.com/PerfectStrangersSLO
Videospot »Song 4«: http://youtube.com/watch?v=Lof5pZhO7PA

Red Rocket

Dobri znanci sežanske publike Red Rocket so skupaj dobri 2 leti. Vsi člani so iz Sežane oz. bližnje okolice. Vaje imajo v Sežani v starem gasilskem domu, preigravajo pa večinoma rock priredbe s poudarkom na bendih iz bivših republik Jugoslavije. Za prihodnost napovedujejo, da je v planu tudi avtorska glasba.

FB: http://facebook.com/RedRocketRR
Live video: http://youtube.com/watch?v=CioFw3tH0OQ

S.H.I.T. (Stupid Human in the Tank)

Skupina petih deklet pod imenom Stupid Human in the Tank oziroma S.H.I.T. (pod pravim pomenom te besede) igra vse od punka, rocka do metala. Vse članice zaključujejo 2. letnik srednje šole. Ester Čokelj poje, Andreja Gombač igra bobne, Eva Hreščak bas, Marjana Gerželj in Monika Širca kitaro. Skupina je nastala pred letom in pol.

Zvrst: punk, rock, metal

KaVo

Ko taborniki poprimejo za inštrumente dobimo KaVo. Člani so Tilen Lah (vokal, cajon, neki kr proizvaja tolkalske zvoke), Mark Baltič (kitara, vokal), Maša Pušnik (vokal) + morda Timotej Lah (wrglce).

Zvrst: svašta ali use kr nm gre v uho