Dijaški žur

20151218
21:00
Dijaki, dijakinje, študenti, študentke od blizu in daleč, pozdrav! Pridružite se nam v MC Podlaga, 18.12.2015 ob 21:00 uri na dijaškem žuru!
Vstopnina je 3 EUR. Zaslužek z vstopnino gre v dobrodelne namene.Letos bodo na odru zažigali StillOut, Free the Mouse in vsem poznani Grega Stevanovski.11233173_1654221361526078_6842934142970665295_n

Stillout – Štiričlanska skupina klasične rock zasedbe z dvema kitarama, basom, bobni ter tremi vokali. Njihova posebnost je, da kljub svojim letom zvenijo resno in dodelano, povrhu pa so vizualno zanimivi saj ima najmlajši med njimi, bobnar Gaj komaj 14 let. V njihovem repertoarju, kjer prevladujejo avtorski komadi, lahko slišite izvedbe hitov od 60 let pa vse do danes. Avtor lastnih komadov in tudi besedil je kitarist Jan, aranžmaje pa dodelajo skupaj. V večini so aktivni tudi še v drugih zasedbah od jazz-a pa vse do metala. V lanskem letu so posneli dva video spota, zmagali na natečaju Špil liga v organizaciji Kino Šiška ter se uvrstili v finale natečaja Šourok v organizaciji ŠOUM Maribor (ŠTUK). Izvedli so nemalo manjših in večjih nastopov po Sloveniji, Hrvaški in Italiji. Za to leto so si zadali, da izdajo prvenec lastnih skladb. Občasno nastopijo kot spremljevalna skupina Petra Lovšina v vlogi Španski Borcev. V glasbeni oddaji Aritmija na RTV Slovenija so o delu skupine pripravili obširen prispevek, na Radiu Slovenija pa so nastopili v živo s posebnim programom, ki so ga pripravili ekskluzivno za zaključno prireditev mladih novinarjev. Na portalu muzikobala.com so bili za leto 2014 izbrani kot najperspektivnejši band.

Free the Mouse– Drugi bodo na oder stopili mladi, kreativni, polni energije FREE THE MOUSE – petčlanska alternativna rock zasedba, ki preigrava predvsem lastne komade s katerimi se bodo predstavili tudi na petkovem koncertu. Skupaj igrajo šele prvo leto. Fantje večino svojega časa posvečajo glasbenemu ustvarjanju in lastni avtorski glasbi. Free the Mouse so Jure Klepač (kitara), Mark Godina (kitara), Miha Božič (vokal), Kristian Župan (bas kitara), Petja Kocet (bobni).

Grega Stevanovski – Grega Stevanovski je sežanski kitarist. Svojo glasbeno pot je začel z preigravanjem coverjev, napisal pa je tudi že številne avtorske pesmi. Njegova glasbena ustvarjalnost ga je pripeljala do izida lastne plošče. Med sežansko mladino je poznan predvsem po robustno-nežnem glasu. Na odru MC Podlage nastopa že drugič, prvič na lanskem dijaškem žuru v akustični verziji. Tokrat se je odločil za preobrazbo in si pridobil okrepitve-bobnarja Primoža Širco, bas kitarista Uroša Mijatoviča in saksofonista Dominika Furlana. Skupaj bodo nastopili na podzemeljskem odru, poslušalce pa tokrat postavili na noge.

Dogodek organizira dijaška sekcija Kluba Študentov Sežana v sodelovanju z MC Podlaga in prostovoljska skupina Srečku je mar.
Prisrčno vabljeni!