Digitalno srečanje mladinskega sektorja

20200402

 2. aprila 2020, bo v organizaciji Urada RS za mladino, Zavoda Movit, Mladinskega sveta Slovenije in Mladinske mreže MaMa potekalo prvo “Digitalno srečanje mladinskega sektorja”, na katerem bo okoli 80 predstavnikov in predstavnic organizacij v mladinskem sektorju s skupnimi močmi iskalo odgovore na izzive, ki jih pred mladinsko delo postavlja epidemija novega koronavirusa.

Spremembe, ki jih prinaša trenutna situacija, v veliki meri vplivajo na naše vsakdanje življenje in zahtevajo prilagoditev ustaljenih vzorcev in načina dela vseh, tudi organizacij v mladinskem sektorju. Organizacije se na razmere odzivajo različno, predvsem pa z veliko mero aktivnosti in zagonom, da kljub situaciji, v kateri smo se znašli, tako ali drugače vzpostavijo stik z mladimi. Zaradi omejitve gibanja in združevanja posameznikov, tudi mladih, organizacije iščejo različne načine izvajanja rednih aktivnosti. Nabor inovativnih idej mladinskih organizacij, ki smo jih zaznali do sedaj, dokazuje, da mladinski sektor zaradi svoje fleksibilne narave uspešno naslavlja izzive trenutne epidemije in pri tem svoj navdih išče v digitalnem mladinskem delu.

Ob vzpostavitvi novih praks dela z mladimi pa se seveda odpirajo številna vprašanja in dileme, na katere vedno ne znamo odgovoriti sami. Ker skupaj zmoremo več, bomo odgovore na vprašanja, ki se porajajo ob prilagojenem načinu dela v mladinskem sektorju, poiskali na “Digitalnem srečanju mladinskega sektorja”.