December v MC Podlaga

20131202
00:00

BožičDECEMBRSKI PROGRAM V MC PODLAGA

 

PON., 2. 12.: Svetovni dan boja proti AIDSU (1. december) bomo obeležili z deljenjem kondomov mladim (MC Podlaga je član skupine LAS Občine Sežana, ki deluje na področju preventive).

 

DECEMBRSKI PROGRAM V MCP 1ČET., 5. 12. ob 18h: NIKOLA TESLA – ČUDEŽNA MOČ IMAGINACIJE

Rodil naj bi se ravno med nevihto, ko so strele švigale čez nebo. V svojem življenju, ki ga je v celoti posvetil znanosti in iznajditeljstvu, je prijavil prek 700 patentov. Izumi strojev na izmenični tok, fluorescenčna razsvetljava in iznajdba radija so zaznamovali svet in vstopili v vsak dom. Zanj pravijo, da je izumil dvajseto stoletje in sanjal tretje tisočletje. Predaval bo Vojko Kovačič, Društvo Nova Akropola. Vstopnine ni.

 

lampioni_5PET., 6. 12. ob 16h: Ob dogodku »Praznična Sežana« vas MC Podlaga vabi na umetniško tržnico in Srečkov čaj po receptu Jadranke Jerina, ki vam ga bomo postregli v skodelici dobrih misli.

 

 

TOR., 10. 12._PREDBOŽIČNA PEKA PIŠKOTOVTOR, 10. 12. ob 14.30: PREDBOŽIČNA PEKA PIŠKOTOV

Dišalo bo po cimetu, janežu, pomarančah … in praznikih! Skupaj s Katarino Zakrajšek (FB: Katarinine sladice) bomo spoznavali izvirne in nevsakdanje recepte ter iz njih izdelali dobrote s katerimi bomo osrečili soljudi.

 

 

DECEMBRSKI PROGRAM 2PET., 13. 12. ob 18h: PREDNOVOLETNO DRUŽENJE S PROSTOVOLJCI IN …

OB 20h: POTOPISNO PREDAVANJE O GRUZIJI

Ob fotografijah bomo poskusili začutiti utrip dežele, ki se vije od Kavkaza do Črnega morja in v sebi skriva bogato zgodovino, ter izvedeti več o tistem, kar jo dela edinstveno: gruzinskem jeziku, vinski kulturi in seveda njihovem kačapuriju v tisoč in eni izvedbi. Vtise iz svojega potovanja bo z nami delil Miha Zobec. Vstopnine ni.

 

PersepolisPET., 20. 12. ob 15h: FILMŠULA – PERZEPOLIS (v Kosovelovem domu)

Teheran leta 1978. Osemletna Marjane sanja o tem, da bo kot bodoča prerokinja rešila svet. Odrašča z naprednima staršema in ljubečo babico, v družbi katerih pozorno spremlja padec šahovega brutalnega režima. Temu sledi ustanovitev nove Islamske republike, vojna proti Iraku in selitev Marjane  v Avstrijo … Filmu sledi pogovor (Zavod VIZO; pogovor vodi Rok Govednik). Cena vstopnice: 2 EUR za dijake in študente (ostali 3 EUR).

FILMŠULA širi filmsko obzorje in družbeni pogled.
V šol. letu 2013/2014 FILMŠULO izvajamo Šolski center Srečka Kosovela Sežana, Kosovelov dom Sežana in MC Podlaga v sodelovanju z Zavodom VIZO.
Dijakom se udeležba šteje v okviru obveznih izbirnih vsebin.

 

robotekSRE., 18. 12. ob 16h: DELAVNICA ROBOTI

Naučili se bomo osnove elektrike, alternativnega pridobivanja elektrike, osnove spajkanja in elektronike. Izdelali bomo majhne robotke, ki se premikajo s pomočjo svetlobe. Robotke bomo ustrezno okrasili ter jih preizkusili na grafoskopu, kjer se bodo prelevili v barvne pošasti. Robotki po delavnici ostanejo udeležencem. Delavnica je namenjena učencem od 4.-6. razreda, vendar bomo veseli tudi navdušencev iz drugih razredov. Obvezne so predprijave do 17. 12. na 051 204 765 oz. info@mcpodlaga.com. Delavnico izvaja Akademije za radovedne.

Prispevek: 5€.

 

a1494991309_10KONCERT – SOB., 14.12. ob 22:30: DISCO’N’ACTION (elektro trance rock, Rijeka)

ČAJNA SREDA – vsako sredo med 10.15 in 11.00 si lahko brezplačno pripraviš svoj čaj pravične, zelene in lokalne sorte.

KINO KINO – skupaj s Kosovelovim domom, objave programa na FB MC Podlaga in redno v rubriki Program na naši spletne strani.

 

Z decembrom ima MC Podlaga nov urnik ob petkih in sobotah:

PET.: 12.00 – 20.00 (v primeru koncertov do 1h)

SOB.: 16.00 – 20.00 (v primeru koncertov do 1h)