ANA DESETNICA v Sežani

20220701
17:00
25. festival uličnega gledališča prihaja v Sežano.
AnaDesetnica v Sežani:
17.00: Cirkokrog – CIRKUŠKE DELAVNICE (pred MC Podlaga, do 18.30)
Delavnice Odprtega kovčka, v katerem se skrivajo vsi mogoči cirkuški rekviziti. Tu so žogice, kitajski krožniki, diaboli, hulahopi, poji, rutke, rožne palice, rola bole in še kaj. Naj letijo v zrak, naj se ujamejo. Delavnica je namenjena otrokom, mladim, starejšim in vsem vmes, ne glede na predznanje. Imeli boste čas, da se preizkusite v vseh cirkuških veščinah, se naučite trik ali dva in se navdušite nad cirkusom. Pridite. Naj živi cirkus. (Delavnice izvajajo cirkuške pedagoginje in pedagogi iz Združenja za cirkuško pedagogiko – Cirkokrog.)
18.00: KD Jožeta Pahorja Sežana, plesna skupina Mehki čevlji – CIRKUS COPATKY PONOVNO V MESTU
Mehki čevlji se bodo predstavili s priredbo predstave Cirkus Copatky ponovno v mestu. Klovni in akrobati bodo s svojimi prismuknjenimi idejami spravili publiko na rob smešnih solz.
18.30: Mismo Nismo – ŽONGLERSKI KONCERT
V današnji dobi je Žonglerski koncert med najuporabnejšimi, najkoristnejšimi proizvodi, ustvarjenimi na Naši zemlji. V času, ko vsi vidijo resnični položaj, ko vsak razume, kaj je bistvo in po kateri poti naj gre. Mismo Nismo nas učijo verovati v moč srca, duše in napredka, ki prinaša luč. Povedo to z zapletenimi, bohotnimi žonglerskimi figurami pa zategadelj še močneje deluje. Dosegamo, da so se v duši današnje generacije naselili ideali, višje ambicije ter vera v moč in pomembnost posameznika.
19.30: Piotr Chlipalski – SAMEC PIOTR
Piotr Chlipalski – performer, producent, fotograf, animator, ustanovitelj in umetniški vodja Mednarodnega festivala uličnih gledališč Ulicznicy in soustanovitelj skupine Muzikanty. Je tudi avtor priročnika za kreativno industrijo. Od druge polovice 90. let prejšnjega stoletja deluje v različnih žanrih na odru in na ulici. Predstava je sestavljena iz Improviziranega pripovedovanja zgodb, preprostih zvokov, aktovke z elektroniko in malo nadzorovanega kaosa. Zabava z norim navdušenjem in vključitvijo občinstva.
20.30: Mencho Sosa – NOGOMETNO-CIRKUŠKA PREDSTAVA
Argentina verjetno najbolj slovi po svojih vrhunskih nogometaših. Mencho Sosa morda ni tako znan kot Messi in Maradona, a je kljub temu fuzbalerski mojster, ki mu ni enakega. Naenkrat lahko ukroti kar pet nogometnih žog! Dejansko je Mencho Sosa igral za vplivni klub River Plate. Naredil je tudi cirkuško šolo. V predstavi združuje stvari, ki jih v življenju najraje počne: nogomet, cirkus in zabavljaštvo. To je edinstvena priložnost za ogled izjemnih nogometnih veščin od blizu!
21.00: Ingver in Gverilke – PERFORMATIVNI KONCERT
Ingver in Gverilke je performativni pevski trio z naborom avtorskih, po bakinih in po dedovanih pesmi. Bend po poteh Neferstva. Grupa se inspirira s šolskimi sistemi, vzgojnimi ter varnostnimi ukrepi, ljudskim izročilom in daje šanse skupnostnemu organiziranju. Premore več inštrumentov kot članic – harmoniko, pojočo žago, tamburin, sintisajzer in trostrunsko bas kitaro. Imajo tudi več sadik paradajza kokr je zemlje, nove grede so v nastajanju. Glas jim je prvi inštrument, od večglasja do improvizacije. Njihovi vplivi so Etno histeria orkester in zbor, bolgarske ljudske ter ostale ljudske pesmi iz Regije, Damir Avdić ter klubska scena od Sežane do Ljubljane. Grupa se je formirala s koncem poletja 2019, ma se poznajo že dolgo. Nastale so iz dalje, v komuni na luni, in stale bomo, če bo treba, obstale pa dokler ne bo prelita zadnja kaplja rakije. Otrok pravičnik sedi v vročem zraku in se gunca.