ana desetnica sežanska

20190704
19:00

V Sežano se vrača Ana Desetnica in tokrat v dvodnevni verziji!

PRVI DAN: četrtek, 4. 7. 2019 ob 19.00

KUD Ljud: POCESTNICA
urbani sprehod po ‘Ready-made’ galeriji na prostem

»Ready-made« galerija na prostem odkriva že obstoječe »koščke mesta« (korita za rože, razbrzdane fasade hiš, prometne znake …) in jih z močjo domišljije s preimenovanjem in pripisovanjem avtorstva in umetniških konceptov spreminja v umetniške objekte. Z uporabo galerijskih tablic tako razstavlja kipe, slike ter interaktivne inštalacije znanih in neznanih, resničnih in izmišljenih umetnikov. Oglejte si novo odkritega Picassa, Pollocka in celo Zankiča – kjer jih ne bi nikoli pričakovali!
Pocestnica je način opazovanja. Na vodenih ogledih galerijski »kustos«, skupaj s svojo hostesniško ekipo v galerijsko zbirko vključi tudi nepričakovane »performanse« nič hudega slutečih mimoidočih. Sproščen dialog o sodobni umetnosti, začinjen s humorjem in presenetljivimi podrobnostmi iz sveta umetniških elit, komentira tako urbani javni prostor kot konvencije sodobnih galerijskih praks. Je proces odkrivanja vzorcev v kaotičnem svetu. Je ustvarjanje smisla v pokrajinah banalnosti. V igrivem duhu Marcela Duchampa je Pocestnica eksperiment transfomacije vsakdana z močjo domišljije.
Odkrijte Sežano iz nove perspektive in se pridružite interaktivnemu ogledu galerije, sodelujte v sproščeni debati o sodobni umetnosti in prispevajte novo umetniško delo v našo zbirko.
Vstopnina: 0 eur (študenti in upokojenci imajo 50% popust)
Dobimo se na ploščadi pred Kosovelovim domom Sežana (pri spomeniku Zlati čoln).
Več informacij: www.streetwalker.si

DRUGI DAN: petek, 5.7.2019 od 17.00 dalje

17.00 – 19.00: Ustvarjalne delavnice

GIBLJIVA GOSENICA – izdelali bomo gibljivo gosenico, s katero boste lahko staršem doma zaigrali pravo lutkovno predstavo.
POŽREŠNA GOSENICA – Iz papirja bomo izdelali nagajivo gosenico, ki je pojedla že skoraj celo jabolko.
MINION OČALA – najbrž vsi poznamo prisrčne rumene Minione. Skupaj bomo izdelali njihova očala in tako postali super miniončki.
POSLIKAVE ROK

18.00: Las Polis: POLICAJKI (Španija)
ulično gledališče

“Klasična” izvrstna klovnovska ulična predstava. Dve zavzeti in učinkoviti policistki, Susana in Vanesa imata za svoje poslanstvo zgolj en sam cilj: zaščititi ljudi in ohranjati red in disciplino. Sta vedno na preži in skrbita, da vsi spoštujejo zakone.
Njun moto je: Vse je pod nadzorom! Vprašanje pa je, kdo nadzoruje njiju dve?
Predstava, ki se ne poskuša norčevati iz policije, ampak govori o dveh ženskah, ki poskušata biti tako odporni in nedotakljivi, kot so policisti.
Trajanje: 45′
Več informacij: www.facebook.com/laspolis.duoclown

20.00: Hendrick-Jan de Stuntman sreča Merel Kamp: SPRINGTIME (Nizozemska)
ulično gledališče

Odlična in izredno izvirna komedija v stilu burlesk. Moški in ženska vista na vzmeteh, ki so pritrjene na jekleno konstrukcijo. Vzmeti ju omejujejo v svobodi gibanja. Posledica tega je zapoznelo, nerodno in karikirano gibanje – od prvega srečanja do neizogibnega “in živela sta srečno do konca svojih dni”.
Spektakularna vizualna predstava, v kateri klišeji ustvarijo tragikomično ljubezensko zgodbo.
Trajanje: 20′
Več informacij: http://merelkamp.nl/en/werk/springtime/

Zabavno bo in primerno za vse starosti! SE VIDIMO!

Projekt je prijavljen na razpis in predvideva podporo Občine Sežana (JR za sofinanciranje mladinskih projektov in akcij v občini Sežana za leto 2019).