ANA DESETNICA SEŽANSKA 2018

20180706
17:00

Petek, 6. 7. 2018 od 17.00 dalje
Ploščad pred Kosovelovim domom Sežana in Mladinskim centrom Podlaga
Organizatorji: Klub študentov Sežana, Kosovelov dom Sežana, Mladinski center Podlaga.

17.00 – 19.00
Ustvarjalne delavnice
POSLIKAVE OBRAZA
Otroci in mladi – prepustite se poslikavi s podobami izbranih simbolov. Z gledališkimi barvami za obraz in telo, bodo slikali sežanski mladi umetniki.
USTVARJALNA ZABAVA
Otroci bodo z različnimi tehnikami ustvarjali zabavne izdelke. V naboru raznovrstnih možnosti za ustvarjanje bo prav gotovo vsak našel zase tisto, kar mu bo všeč.
Ustvarjalno in hkrati zabavno bo. Primerno za vse starosti.

17.00
KAMIŠIBAJ, papirnato pripovedno gledališče
Vera Papič
Nič in vse, priredba best seles New York Times in
Potwški raći – ljudska pripoved – zapisala Nada Kerševan
Vesna Marion
Orfej, staro Grška in
Brkonja čeljustnik-Bogomir Magajna
Tjaša Race
Skodelica kave – Ivan Cankar in
Belo in belo
Mateja Jerina
Butalci- Fran Milčinski

18.30
Šugla gledališče: IZLET
ulično gledališče
Oče in sin se odpravita v gore, misleč, da bosta preživela imeniten dan. V resnici pa golo naključje kaj kmalu poskrbi, da se stvari obrnejo na glavo in se njune poti ločijo. Gore so seveda nepredvidljive, zato se oba srečujeta z ovirami in jih premagujeta vsak na svoj način. Znano je, da se šele v hribih pokaže, kdo je hraber in kdo ni.
Avtorja, ustvarjalca, igralca: Luka Piletič in Jošt Jesenovec
trajanje: 25 min
ŠUGLA (Šola Uličnega GLedališčA) je 16 mesečni izobraževalno-performativni program uličnega gledališča, ki v okviru Gledališča Ane Monro poteka od leta 2007. V okviru ŠUGLA GLEDALIŠČA pa nastajajo predstave, ki jih sami ali pod vodstvom priznanih režiserjev ustvarjajo šuglarji, kot imenujemo študente ŠUGLE. V njih poleg izbranih šuglarjev sodelujejo in nastopajo tudi drugi mladi ustvarjalci, produkcije pa šuglarji ustvarijo po končanem izobraževalnem delu. V okviru Ane Desetnice 2018 boste spremljali delo študentov 1. letnika 5. generacije šuglarjev (produkcijo vodi lutkarica in režiserka Bev Adams iz Anglije) in 2. letnika 4. generacije šuglarjev (za produkcijo študenti poskrbijo sami). Za vizualno podobo vseh predstav 2. Letnika Šugla gledališča – kostum, scenografija in vizualije – skrbijo študentje ALUO (Akademije za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani). Ob tem so jim v
pomoč mentorji: kipar Boštjan Drinovec, arhitektka in scenografka Irena Pivka ter ulični umetnik in režiser Goro Osojnik.

19.30
Rue Pietonne: ČREDA (FRANCIJA)
ulično gledališče

Tradicionalni francoski pastir čuva čredo živali, ki se pase sredi vaše zabave. Delo z njimi ni lahko! Ta nenavadna bitja brez možganov še pri vsakdanjih opravilih kot so prehranjevanje, spanje in parjenje, povzročajo nered.
Čreda preseneti s svojimi neobičajnimi živalskimi navadami in gledalca odžene na pašo med realnost in fikcijo.
trajanje: 40 min

theaterruepietonne
Video:

 

vde_troupeau-10
Projekt je prijavljen na podporo Občine Sežana iz JR za sofinanciranje mladinskih projektov in akcij v občini Sežana za leto 2018.