EVS zgodba Simona

Kdo je Simona Pētersone?

Simona Pētersone, avtorica brošure “Begunske zgodbe”, je magistrica baltskih študij in politologije iz Rige, Latvije. Od decembra 2017 do julija 2018 je v Mladinskem centru Podlaga – Zavod za šport, turizem in prosti čas Sežana, v okviru programa Erasmus+ EVS izvajala projekt “VoluntART”.

Prostovoljka je svoje izkušnje delila vsakodnevno z mladimi v dnevnem centru Mladinskega centra Podlaga in pa ob posameznih dogodkih, srečanjih in projektih. Zelo povezana je bila z mladinskimi delavci, ki delujejo v programih dnevnega centra, skupaj so izvajali številne ustvarjalne in kuharske delavnice. Aktivno je sodelovala z mladimi prostovoljci in mladinskimi delavci na večjih prireditvah (Ana Desetnica sežanska, mladinski festival Mladifest, Sežanski Gregorčki, Čebelja nedelja, Mali kraški maraton, Maratonska univerza). Svoje izkušnje je dijakom predstavila na predavanjih o Latviji v šolskem centru Srečka Kosovela, kjer je vedno dobro opisala tudi program EVS in njen pogled ter izkušnjo. Svoje izkušnje je delila tudi z mladimi, dolgotrajno brezposelnimi mladimi, prijavljenimi na Uradu za delo Sežana, kjer smo predstavljali program kratkotrajnih EVS projektov.

Prav tako je svoje izkušnje in znanja o migracijah, medkulturnem dialogu, razumevanju, sprejemanju drugačnosti, begunskih zgodbah, z mladimi delila skozi njen samostojni projekt Begunske zgodbe. Mladim v Sežani je na predavanjih in na samostojni razstavi predstavila tematiko trenutne evropske in svetovne begunske krize. Za osveščanje mladih o stanju na področju migracij ter širjenju razumevanja pomena medkulturnega dialoga in strpnosti je ob zaključku svojega dela pri nas izdala brošuro Begunske zgodbe, ki si jo spodaj lahko ogledate  v slovenski in angleški verziji.

 

BEGUNSKE ZGODBE

REFUGEE STORIES

osnovni podatki

Zavod za šport, turizem in prosti čas Sežana - MC Podlaga

Kosovelova 1c, 6210 Sežana +386 (0)51 204 765
+386 (0)5 734 50 04
info@mcpodlaga.com
Matična številka: 1305832000 Davčna številka: 27406199 TRR: SI56 0131 1603 0721 806 Urnik Ponedeljek - petek: 12h - 18h
Sreda: 10h - 18h
Sobota - vaje za skupine, koncerti, tečaji...
Naroči se na e-novice IN BODI NA TEKOČEM!
Naroči se