izvedeni projekti las 2015

Šola za starše – dogodek oz. predavanje

Izvajalec: Osnovna šola Sežana

26. marca 2016 smo izvedli predavanje NE-ODVISEN.SI za starše učencev od 1. do 9. razreda. Predavali so Vlasta Nussdorfer, Iztok Mlakar, Miha Kramli, Fani Čeh in Bojan Kodelja.

Prisotnih je bilo okoli 150 staršev.

Projekt NE-ODVISEN.SI je bil zasnovan v več delih. V dopoldanskem času so se odvile 3 aktivnosti za učence (za vsako triado svoj dogodek – dogodkov se je udeležilo 700 učencev), v popoldanskem pa dogodek za starše. Le-ta je bil zasnovan kot 90-minutni družabni večer, na katerem so predavatelji odkrito spregovorili o aktualnih družinskih temah:

– Medsebojni odnosi

– Usklajenost starševskih vlog

– Postavljanje meja v vzgoji

– Različne oblike zasvojenosti

– Negativne informacije

Dogodek je bil zasnovan resno, strokovno in poglobljeno. Ob enem pa dinamično, interaktivno in s ščepcem humorja.

Starše je pritegnila iskrenost, neposrednost, predvsem pa teme in dileme, ki so nam vsem poznane in nas dan za dnem preizkušajo v različnih družinskih vlogah. Predavanje je poudarjalo pomen odnosa med otrokom in starši, ki je osnova za razvoj mladostnika v zdravo in odgovorno osebnost. Besede so v poslušalcih izzivale smeh, istočasno pa so odpirale razsežnosti za pogled vase in za razmislek. Dogodek oz. predavanje se je dotaknilo prav vsakega poslušalca na svoj način in od prisotnih smo slišali samo pohvale.

zadnji prispevki

Naroči se na e-novice IN BODI NA TEKOČEM!
Naroči se