izvedeni projekti las 2015

Oratorij 2015 – Hočem biti svet!

Izvajalec: Župnijski urad Sežana

Na letošnjem oratoriju smo spremljali zgodbo o Svetem Dominiku Saviu, ki je želel postati svet. Že kot otrok je dosegel več kot nekateri odrasli. K prvemu svetemu obhajilu je šel celih pet let pred njegovimi vrstniki. Spoznal je duhovnika Don Boska, ki mu je pomagal na njegovi poti svetosti. Žal je Dominik umrl zelo mlad, a svoje smrti se ni bal. Preden je umrl, je smehljaje rekel: »Oh, kako nekaj lepega vidim!«

Oratorij je potekal v Povirju od 13. do 17. julija. Zbralo se je 56 otrok, animatorjev pa nas je bilo kar 23. Animatorji smo se zbrali že ob 8 h, ob 9 h pa smo začeli dan s petjem himne, po katerem je sledila zgodba o Dominiku. Po zgodbi smo se razdelili v starostne skupine, kjer smo se animatorji trudili otrokom čim bolj približati pomen svetosti. Skupaj smo poskušali razumeti, kaj pomeni biti svet, delati z veseljem in živeti iz ljubezni do drugih.

Sledile so delavnice, za katere smo animatorji poskrbeli, da so bile čim bolj izvirne in zanimive. Otroci so lahko izdelali origami pujske, hobotnice iz volne, blazine, okvirčke za slike, zapestnice, lovilce sanj, rožice iz žice, se učili igrati na inštrumente, razvijali svoj pevski talent … Izdelek kuharske delavnice pa smo lahko okusili vsi .

Po odličnem kosilu je sledil prosti čas in pomivanje posode, nato pa še velika igra, kjer so se otroci morali naučiti kako delati skupaj, da so lahko dosegli želeni cilj. Največja senzacija na oratoriju so seveda vodne igre. Letos smo animatorji napolnili kar 1000 vodnih balončkov in pripravili še posebej zanimive igre. Vsi smo bili premočeni do kosti.

V četrtek smo imeli pohod, na katerem smo ogromno peli in se igrali. Trudili smo se pomagati drug drugemu med potjo. Ko smo se vrnili, smo imeli ravno dovolj moči za še eno igro.

Z oratorijem smo zaključili v petek s sveto mašo, po kateri smo se še družili in tudi malce prigriznili. Hvala vsem staršem, ki ste nam kljub vročini kaj spekli in da ste nam zaupali svoje otroke, ki so z veseljem prihajali na oratorij. Zahvala gre župniku, otrokom in animatorjem, saj drugače oratorija sploh ne bi bilo. Hvala tudi Evi Trivunović, ki je bila po petih letih letos zadnjič vodja in se je trudila z nami.

Pripravila: Smiljana Pavletič

zadnji prispevki

Naroči se na e-novice IN BODI NA TEKOČEM!
Naroči se