izvedeni projekti las 2015

Naravoslovni dan v mesecu preventive z naslovom Ljubezen in spolnost

Izvajalec: Osnovna šola Sežana

17. septembra 2016 smo v okviru naravoslovnega dneva učencem 8. razredov (61 prisotnih) izvedli gledališko igro Erika Vidmarja z naslovom Ljubezen in spolnost.

Naravoslovni dan je bil namenjen spoznavanju razvoja v puberteti od otroka do mladostnika. Učencem je bilo predstavljeno, kako spremembe v telesnem in psihofizičnem razvoju vplivajo na počutje in vedenje mladostnikov.  Seznanili so se z vplivom hormonskih sprememb v obdobju pubertete ter kakšne so odgovornosti in možnosti pri načrtovanju družine.

Spoznali so osnovno kontracepcijsko sredstvo kondom, vzroke za uporabo, ter posledice, zaradi nepremišljenega vstopanja v svet spolnosti.

V obliki Avtorske GLEDALIŠKE PREDSTAVE g. Erik Vidmar, na humorističen vendar učencem zelo primeren način predstavi ODRAŠČANJE, prve LJUBEZNI in prve korake v SPOLNOST.  Predstava je trajala 2 šolski uri, potem je pa sledil še razgovor in vprašanja učencev.

Učenci so na predstavi uživali, se nasmejali istočasno pa zvedeli veliko novega na drugačen način. Predstavo so pohvalili in spremljajoči učitelji prav tako.

Pripravili: Soraja Žerjal Gvardjančič, učiteljica BIO in Meta Pavletič Pieri, šolska psihologinja

zadnji prispevki

Naroči se na e-novice IN BODI NA TEKOČEM!
Naroči se