izvedeni projekti las 2015

Alkohol? Ne, hvala!

Izvajalec: Šolski center Srečka Kosovela

Glede na to, da se starostna meja ljudi, ki uživajo alkohol na tvegan način, niža, pa postaja alkoholizem dejansko vse večji razlog za zaskrbljenost in iskanje različnih pristopov in metod za reševanje te problematike. Omamljanje mladih pred zrelostjo in samostojnostjo povzroča hitreje hude posledice zlasti pri njihovem učnem in socialnem razvoju. Zadnja leta se med mladimi širi   opijanje z alkoholnimi pijačami, ki ga kombinirajo z drugimi drogami. Mladi podcenjujejo ali sploh ne dojemajo škodljive biokemične moči alkohola. Med njimi vlada prepričanje, da sta pitje in pijanost samoumeven in obvezen del vedenja v vrstniških družbah, zlasti na zabavah.

Namen programa je bil povečati osveščenost  mladih o tveganem pitju alkoholnih pijač z namenom, da se odločajo za zdrav življenjski slog ter osveščati o posledicah, ki jih povzroča zasvojenost z alkoholom (zdravje, odnosi, varnost, promet …).

Izvedba: 8. 6. 2015 in 15. 6. 2015

Program sta izvedla sodelavca Zavoda Karitas – Samarijan, iz programa Vrtnica Davorina Petrinja kot strokovna delavka in laični terapevt, ki ima tudi sam izkušnjo z alkoholom. Vsem dijakom prvih in drugih letnikov gimnazije, ekonomski tehnik in aranžerski tehnik ter staršem sta spregovorila o lastnih izkušnjah in o pasteh, ki jih prinaša pretirano pitje alkohola. Število udeleženih dijakov: 17

zadnji prispevki

Naroči se na e-novice IN BODI NA TEKOČEM!
Naroči se