izvedeni projekti las 2014

Preventivne delavnice za učence

Izvajalec: Osnovna šola Sežana

Delavnice za učence »Varnost na družbenih omrežjih«

Delavnice, ki jih je z učenci v manjših skupinah izvedla Janja Novoselc, so bile izredno zanimive in uporabne. Sama izvajalka je pohvalila aktivno udeležbo učencev med samo delavnico in tudi po njej, saj so se učenci še po predavanju ustavili in ji postavljali vprašanja. Podobnega mnenja so tudi učitelji, ki so bili prisotni, saj so po delavnicah prišli pohvaliti vsebino in izvajalko. Teme, ki jih je izvajalka predstavila, so za mlade še kako uporabne, saj jim pomagajo, da varneje organizirajo svoje udejstvovanje na spletnih omrežjih, da se obnašajo odgovorno, da zaznavajo nepravilnosti in na njih opozarjajo ter da znajo ustrezno ukrepati, ko gre za njihovo zasebnost in varnost na spletu.

Predvidevam, da bomo take delavnice organizirali tudi v prihodnje.

Naravoslovni dan: Ljubezen in spolnost, Erik Vidmar – potujoče gledališče

Naravoslovni dan je bil namenjen spoznavanju razvoja v puberteti od otroka do mladostnika. Učencem je bilo predstavljeno, kako spremembe v telesnem in psihofizičnem razvoju vplivajo na počutje in vedenje mladostnikov.

Seznanili so se z vplivom hormonskih sprememb v obdobju pubertete ter kakšne so odgovornosti in možnosti pri načrtovanju družine.

Spoznali so osnovno kontracepcijsko sredstvo kondom, vzroke za uporabo, ter posledice, zaradi nepremišljenega vstopanja v svet spolnosti.

V obliki Avtorske GLEDALIŠKE PREDSTAVE G. Erik Vidmar, na humorističen vendar učencem zelo primeren način predstavi ODRAŠČANJE, prve LJUBEZNI in prve korake v SPOLNOST.  Predstava je trajala 2 šolski uri, potem je pa sledil še razgovor in vprašanja učencev.

Učenci so na predstavi uživali, se nasmejali istočasno pa zvedeli veliko novega na drugačen način. Predstavo so pohvalili in spremljajoči učitelji prav tako.

zadnji prispevki

Naroči se na e-novice IN BODI NA TEKOČEM!
Naroči se