izvedeni projekti las 2014

Pogovor o drogah

Izvajalec: Šolski center Srečka Kosovela

Cilji:

  •  osvestiti dijake o nevarnosti zlorabe drog
  •  osvestiti dijake o vzrokih in posledicah ekperimentiranja z drogo
  • iz lastnega pričevanje in izkušenj spoznati, kako hitro lahko postaneš žrtev odvisnosti
  • jih pozitivno naravnati do zdravja, zdravega življenjskega stila in odgovornosti za svoje lastno življenje in telo
  •  seznaniti o možnostih pomoči in težavah zdravljenja

Brane Miličevič iz Skupnosti Srečanje je v četrtek, 3. aprila 2014, v času po skupnih govorilnih urah staršem spregovoril o lastnih izkušnjah in o pasteh, ki jih prinaša poskušanje in uživanje drog ter o odvisnosti. Spremljala ga je  Darja Kussel.

Na predavanje so bili vabljeni vsi starši dijakov prvih, drugih in tretjih letnikov. Udeležba je bila nad pričakovanji, saj se je predavanja udeležilo okrog šestdeset staršev.

V dobri uri sta g. Miličevič in ga. Kussel predstavila svoje izkušnje. A pogovor se je nadaljeval še več kot uro in pol. Starši so postavili veliko konkretnih vprašanj, nekateri so opisali svoje izkušnje, drugi pa spraševali za konkretne nasvete.

Na predavanju je bilo tudi precej učiteljev ŠC Srečka Kosovela Sežana.

Naslednji dan, 4. aprila 2014,  sta Brane Miličevič iz Skupnosti Srečanje  in ga. Kussel spregovorila še dijakom prvih in drugih letnikov gimnazije, ekonomskega tehnika in aranžerskega tehnika. Vsako srečanje naj bi trajalo 45 minut, a je trajalo celo uro. Zadnjih 15 minut so učitelji na željo predavatelja, predavalnico zapustili. Dijaki so tako lažje/neobremenjeno postavljali vprašanja.

Predavanja se je udeležilo 172 dijakov in 12 učiteljev.

O temi so se na razrednih urah z dijaki pogovorili tudi razredniki. Dijaki so predavanje in pogovor zelo dobro ocenili. Pripomnili pa so, da bi moralo trajati vsaj dve šolski uri, saj so imeli še veliko vprašanj. S tem so se strinjali tudi profesorji, ki so dijake spremljali.

zadnji prispevki

Naroči se na e-novice IN BODI NA TEKOČEM!
Naroči se