izvedeni projekti las 2014

Oratorij 2014- Na tvojo besedo!

Izvajalec: Župnijski urad Sežana

Župnija poleg običajne dejavnosti organizira tudi razne aktivnosti za otroke in mlade. Te aktivnosti so namenjene medsebojnemu druženju, spoznavanju svetega pisma, med generacijskemu  povezovanju, oblikovanju vrednot, vzgoji,…

Osnovni namen projekta Oratorij 2014 – Na tvojo besedo je obrniti pozornost mladih in otrok na človeške in duhovne vrednote in kako jih živeti.

Mladi so spoznali življenje apostola Petra: ribiča, ki ga je Jezus poklical za svojega učenca; njegovo omahljivost, tudi bojazljivost; kako ga je življenje z Jezusom spremenilo; njegovo ljubezen, gorečnost in globoko zaupanje, ki se skriva v samem geslu Oratorija: »Na tvojo besedo!«

Rezultati, ki smo jih načrtovali:

  •  Osmisliti svoje življenje (vedeti, zakaj smo na svetu, kakšno je naše poslanstvo)
  • Oblikovanje pozitivnih vrednot (zaupanje, ljubezen, zvestoba, iskanje, skupnost, odrešenje,  pogum , neomajnost, vztrajnost, …)
  • Pozitivne izkušnje otrok in nova prijateljstva, socializacija,  nenasilna komunikacija
  • Kvalitetno preživljanje prostega časa
  • Vzpodbujanje ustvarjalnosti ( izdelki – delavnice)
  • Razvijati občutljivost, pomagati in znati sprejeti pomoč

 

Izvajalci programa so mladi, stari od 14-25 let. Delajo v parih: mlad animator + animator mentor (starejši, ki je že večkrat sodeloval na oratoriju). Kot že omenjeno se večina animatorjev vsako leto udeleži vsaj enega seminarja oz. šole za animatorje, ki jih organizira Mladinski Ceh. Animatorje usmerja in koordinira voditeljica  Eva Pavletič, ki ima končanih več šol za animatorje, skavtskih tabornih šol in drugih izobraževanj za skavtske voditelje.

Mladi animatorji so dobili izkušnjo prostovoljnega dela z otroki in mladimi. Skozi to delo bodo tudi oni osebnostno zoreli.

zadnji prispevki

Naroči se na e-novice IN BODI NA TEKOČEM!
Naroči se